Om Helios

Musikforlaget "Helios" blev startet i 1979 af Erik Hammerbak, dirigent for det daværende militærorkester "Fynske Livregiments Musikkorps" (senere benævnt "Musikkorps Fyn") i Odense.

Baggrunden for starten af forlaget var den beklagelige situation, at ingen af de etablerede forlag i Danmark i mange år havde beskæftiget sig med udgivelse af dansk musik for brass band og harmoniorkester, to blæsemusikbesætninger, som siden 1960'erne har skudt op som paddehatte over hele landet. Forlaget startede med at udgive 2 danske marcher, som i forvejen var instrumenteret for begge disse besætninger. Da disse blev vel modtaget af de danske amatørblæseorkestre, fortsatte rækken af udgivelser frem til i dag, og resultatet kan ses under menuen "Katalog", som på enkelte titler nær udelukkende er dansk musik. Kataloget vil fremover blive opdateret med jævne mellemrum (se under menuen "Nyheder").

I starten var Musikforlaget "Helios" udelukkende baseret på egne udgivelser, men ret hurtigt blev det klart, at markedet for udenlandske udgivelser inden for de to nævnte blæsekategorier samt sololitteratur og ensembler for blæsere af alle kategorier i høj grad også var blevet forsømt af de hjemlige etablerede forlag. Følgelig blev flere forlag i England, Tyskland og U.S.A. kontaktet og adskillige aftaler kom istand. Musikforlaget "Helios" er derfor i dag det mest velassorterede i Danmark m.h.t. musik for brass band, harmoniorkester og blæseensembler med over 3500 titler på hylderne.

I de senere år har der været udsalg af alle de ovennævnte kategorier blæsemusik med 60-70 % besparelser. Fortegnelser over disse udsalg kan rekvireres pr. mail.

Forlaget udgiver fortsat nye arrangementer for brass band og harmoniorkester, og der tages fortsat imod bestillinger på noder fra udenlandske forlag. Der udsendes lejlighedsvis nyhedsmeddelelser af interesse for landets amatørorkestre og musikskoler, og man er velkommen til at rekvirere fortegnelser over vores nodebeholdning af brass band, harmoniorkester samt sololitteratur for alle slags blæseinstrumenter.

·         Ringe på tlf: 53 53 00 58 på hverdage kl. 16 - 18

·         Skrive til adressen: Musikforlaget "Helios", Kirkevej 26 B, 5690 Tommerup

·         Sende en e-mail på adressen: hammerbak@heliosmusic.dk